UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні почала стабілізуватися ситуація із COVID-19 – Ляшко

Глава МОЗ зазначив, що летальність від коронавірусу знизилась втричі, порівняно з "Дельта"-хвилею.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні спостерігаються перші ознаки стабілізації епідеміологічної ситуації.

"Вперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих припинила зростання і демонструє спад", - заявив міністр на брифінгу.

Ляшко підкреслив, що за минулий тиждень зареєстровано 235 256 випадків коронавірусної хвороби, що на 7 600 випадків менше в порівняння з попереднім тижнем.

"До лікарень за тиждень госпіталізовано 24575 хворих, що також на тисячу менше ніж минулого тижня. Ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються на тиждень раніше ніж це показували наші прогнози", - підкреслив глава МОЗ.

За його словами, летальність від коронавірусної хвороби знизилась втричі, порівняно з "Дельта"-хвилею, та вдвічі, порівняно з середнім значенням у 2020 році.

Читайте також: Локдауну через «Омікрон» не буде – МОЗ

Зараз в Україні поширюється хвиля «Омікрону», штам викликає легший перебіг захворювання, ніж «Дельта», що дозволяє медичній системі не колапсувати за великої кількості хворих на ковід.