UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні планують впровадити через "Дію" онлайн-сервіс із перереєстрації авто

До уряду внесено проєкт постанови щодо скасування обов’язкового експертного дослідження автомобілів при перереєстрації.

В Україні у вересні 2023 року планують впровадити через портал "Дія" онлайн-сервіс із перереєстрації транспортних засобів (електронний договір купівлі-продажу), зазначає заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий у статті "Сервісні центри МВС: які зміни чекають українців у 2023 році", яка вийде о 17:00.

Раніше цю послугу мали впровадити наприкінці 2022 року, але втілення її відтермінували, щоб привести у відповідність технічну й організаційну складові цього процесу.

З ініціативи міністра Ігоря Клименка до Кабінету Міністрів України внесено на розгляд проєкт постанови щодо скасування обов’язкового експертного дослідження автомобілів при перереєстрації (за винятком вживаних авто, які були ввезені в Україну впреше з-за кордону).

Вартісь послуги стане нижчою, а час для її отримання стане коротшим — до 20 хвилин. Кожен українець зможе  обрати: перестрахуватися і пройти експертне дослідження — або, коли він впевнений, що автомобіль  не перебуває в розшуку, не проходити такого дослідження.

Драп’ятий наголошує, що завдяки підтримці парламенту та уряду є всі
необхідні правові підстави для впровадження онлайн-сервісу перереєстрації транспортних засобів. 

Читайте також: Перевантаження автомобілів в Україні тепер визначатимуть і на око

В Україні ухвалили постанову щодо вдосконалення порядку проходження обовʼязкового технічного контролю транспортних засобів. Портал МВС повідомив, що зміниться для автовласників після прийняття цієї постанови.