UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні оголосили штормове попередження: де вхурделить

У більшості регіонів України сьогодні очікується снігова та вітряна погода.

Рятувальники попереджають про погіршення погодних умов, в Україні оголошено І рівень небезпечності, жовтий. Сьогодні на півдні, сході та у центрі України очікуються хуртовини та сильний вітер.

«У південних, східних та більшості центральних областей сніг, місцями мокрий сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини. На дорогах ожеледиця»,  - попереджають в Українському гідрометцентрі.

На решті території країни істотних опадів не очікується, температура вночі 5-10° морозу, вдень 3-8° морозу. Вітер північний, 7-12 м/с. У Карпатах і на Закарпатті вночі очікується 14-19 градусів морозу, вдень – 7-12 градусів.

11-1.png (149 KB)

У Києві очікується суха і спокійна погода. Температура вночі 7-10° морозу, вдень 4-7° морозу. Вітер північний, 5-10 м/с. На дорогах ожеледиця.

Через снігопади та хуртовини на високогір'ї Івано-Франкiвської та Закарпатської областей, а також у горах Львівщини утримається значна сніголавинна небезпека (3 рівень). У Карпатах ризик сходження лавин триматиметься й завтра.

Читайте також: Лавина накрила туристів у Закарпатті: врятували всіх, але одна людина постраждала

І (жовтий) – погодні умови потенційно небезпечні для людей, навколишнього середовища та інфраструктури. Рекомендується зберігати підвищену уважність та обережність та  слідкувати за повідомленнями про можливе подальше погіршення погодних умов.