UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні оголошено штормове попередження: у яких регіонах очікуються зливи

У Карпатах можливий сніг з дощем.

У більшості областей України пройдуть сильні дощі, а в Карпатах можливий мокрий сніг.

Температура повітря в середу, 13 жовтня, буде коливатися від мінус 2 до +17 градусів, повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

На півночі України синоптики прогнозують дощі протягом доби, температура повітря складе вдень +9 - +12 градусів, вночі +4 +7.

У східних областях також очікуються дощі, стовпчики термометра коливатиметься в межах +11 +17 днем, а вночі +5 + 8.

На півдні теж будуть йти дощі протягом дня і ночі, температура повітря вдень підніметься до +10 +17, а вночі впаде до +8 +10.

У західних областях прогнозуються незначні опади. Стовпчики термометра вдень покажуть +8 +12, а вночі +1 +4. В Карпатах вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ і мокрий сніг, в протягом доби очікується від 2 градусів морозу до +3 тепла.

Прогноз погоди в Україні на 13 жовтня. Скріншот з сайту Укргідрометцентру

У центрі країни синоптики обіцяють сильні дощі протягом доби. Вдень температура повітря складе + 8 +13, а вночі впаде до +4 +7.

Читайте також: Буковель вкриває снігом: відео

У Києві сьогодні прогнозують сильні дощі протягом дня, вночі без істотних опадів. Стовпчики термометра покажуть +9 +11 днем, а вночі +4 +6.

Прогноз погоди в Києві на 13 жовтня. Скріншот з сайту Укргідрометцентру

В Україні на 13 жовтня оголошено штормове попередження, повідомляє пресслужба ДСНС.

Сильні дощі прогнозуються в:

У перерахованих регіонах оголошено I рівень небезпеки, жовтий.

Раніше в Укргідрометцентрі дали прогноз середньомісячної температури на жовтень 2021 року. Також синоптики розповіли про кліматичну характеристику другого місяця осені.

Згідно з прогнозом в середньому стовпчики термометрів в нинішньому жовтні будуть показувати 7-12, а в Карпатах 6-7. Синоптики відзначили, що такі показники близькі до кліматичної норми.