UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні очікуються дощі

Опади з понеділка будуть по всій території країни.

У вихідні дні в Україні переважно без опадів, але з другої половини неділі місцями пройдуть дощі.

У понеділок опади посиляться та охоплять всю територію країни, крім Закарпаття, повідомляє Sinoptik.

"Погода для пікніка буде в суботу у всіх регіонах, крім сходу. У неділю починається новий період дощів, але опади пройдуть локально. У понеділок дощі посиляться й охоплять всю територію країни, крім Закарпаття", - йдеться в повідомленні.

Температура води в Чорному морі біля Одеси в понеділок буде + 17°, в Азовському морі біля Кирилівки + 19°, в Дніпрі біля Києва + 14°.

У суботу опади не очікуються. У неділю може пройти дощ в Полтавській і Вінницькій областях. Денна температура 4-7 червня +18... + 21°.

Погода на 5 червня. Скріншот з сайту sinoptik.ua

Південні області України, які кілька днів страждали від злив, в суботу відпочинуть від дощів. Але вже в неділю (в Одеській області) і в понеділок (весь південь) знову йтимуть дощі. Денна температура підніметься до + 21°, нічна буде в районі + 14°.

Центральна Україна опиниться в зоні дощів з понеділка. У суботу опади не очікуються. У неділю може пройти дощ в Полтавській і Вінницькій областях. Денна температура 4-7 червня +18... + 21 °.

Читайте також: Україну очікує дуже спекотне літо - Укргідрометцентр

У східному регіоні України в Луганській і Донецькій областях температура складе +12... + 13°, дощі; в Харківській області до +19°. До понеділка температура в регіоні підвищиться, і в перший робочий день тижня досягне +21... + 22°, пройдуть локальні дощі.

Погода на 6 червня. Скріншот з сайту sinoptik.ua

На заході України 5-7 червня буде більше сонця, малохмарно і слабкий, до помірного, вітер. Але при цьому в неділю і понеділок очікуються дощі. Температура повітря вночі +11... + 13 °, удень +21... + 23 °. У Львові в неділю сонячно і тепло.

У Києві 5-7 червня +19... 20°, вітер переважно північно-західний слабкий, до помірного, в суботу опади навряд чи будуть, в неділю ввечері може пройти невеликий дощ, перший робочий день тижня - похмурий, очікуються опади, максимальна денна температура + 19°.

Погода на 7 червня. Скріншот з сайту sinoptik.ua

Закарпатті 6-7 червня очікує малохмарна погода, вдень +23... + 25°. Трохи холодніше буде в суботу - до + 19°.

У північних областях України 5-7 червня тепло і хмарно, до + 21°. Виняток - Сумська і Чернігівська області з температурою до + 17° в неділю. Дощі охоплять весь регіон 6-7 червня.

8-9 червня в Україні вночі без опадів, вдень в західних областях місцями невеликі, на решті території помірні короткочасні дощі, місцями грози. Температура вночі 10-15°, вдень 21-26°.

Погода на 8 червня. Скріншот з сайту sinoptik.ua

У Києві 8-9 червня вночі без опадів, вдень короткочасні дощі, місцями грози. Температура вночі 10-15°, вдень 21-26°.

З 10 по 14 червня в Україні вночі переважно без опадів, вдень невеликі та помірні короткочасні дощі, грози, лише 11 червня в західних, 14 червня в східних і південних областях без опадів. Температура вночі 11-16°, вдень 21-27°.

Раніше повідомлялося, що прохолодна і дощова погода, "відкрила" літо 2021 роки, може зберегтися до кінця сезону, вважає завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

Також повідомлялося, що перша декада червня буде прохолодною, у другій половині також спеки не передбачається. Такий прогноз озвучили синоптики Олександра Хала і Наталія Голеня.

За словами синоптиків Укргідрометцентру, холодна і дощова погода в Україні протримається як мінімум до 10 червня. Потім можливе потепління