UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні очікуються снігопади і незначне зниження температури

У деяких областях можливий сніг з дощем.

Найближчої доби погоду України визначатиме область зниженого тиску, плануються опади.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Вночі в країні очікується сніг. У південних і східних областях сніг з дощем, а в Сумській, Полтавській і Харківській областях місцями значні опади. Вдень на півночі Лівобережжя, в Карпатах та на Закарпатті невеликий сніг, на решті території без істотних опадів.

На дорогах, крім південно-східної частини, ожеледиця. Вітер південно-західний і західний, 7-12 м с, місцями пориви 15-20 м с.

Температура протягом доби 0-5 ° морозу, в східних і більшості південних областей 0-5 ° тепла; в Карпатах 5-10 ° морозу.

Читайте також: У Києві оголошено перший рівень небезпеки, очікується ожеледиця

У Києві в ніч на неділю сніг, вдень без істотних опадів; на дорогах ожеледиця. Температура вночі 3-5 ° морозу, вдень 0-2 ° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 31 січня найвища температура вдень була 8,1 ° тепла в 2015 році, найнижча вночі 25,2 ° морозу в 1954 р

У понеділок в центральних, Одеській, Миколаївській і Харківській областях значний сніг і мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь; температура вночі 2-7 ° морозу, вдень 0-5 ° тепла.

У західній частині невеликий, в північних областях помірний, місцями значний сніг; температура вночі 7-12 ° морозу, вдень 1-6 ° морозу.

На решті території невеликий, місцями помірний дощ; температура вночі від 3 ° морозу до 2 ° тепла, вдень 5-10 ° тепла.

На дорогах більшості областей ожеледиця. Вітер південний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, на півдні та сході місцями пориви 15-20 м/с.

До Києва в понеділок сніжитиме; температура вночі 6-8 ° морозу, вдень 2-4 ° морозу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.Температура вночі 6-8 ° морозу, вдень 2-4 ° морозу.

В Україні внаслідок негоди залишаються знеструмленими 108 населених пунктів у двох областях.