UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні очікується погіршення погоди: посилення дощу і вітру, не виключені грози та град

Температура повітря по країні вдень близько 20 градусів.

В Україні оголошено про значне погіршення погоди. До кінця дня середи, 19 березня, очікується посилення дощу і штормовий вітер.

Температура повітря по країні буде коливатися від +15 до +20, повідомляє пресслужба ДСНС.

У західних, а ближче до вечора в південних і східних областях країни не виключені пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). До кінця доби дощ стане більш інтенсивним і рятувальники повідомляють про I-й рівень небезпеки, жовтий.

Укргідрометцентр вказує, що вдень на заході країни + 15 + 19, а вночі + 9 + 12. У східних областях вдень + 17 + 19, вночі + 11 + 13. У центрі + 17 + 19, вночі + 10 + 13.

Скріншот з сайту Укргідрометцентру

Синоптик Діденко також спрогнозувала погоду на 19 травня. Вона повідомила, що дощі триватимуть, а тепліше поки не стане.

Скріншот з сайту Укргідрометцентру

На своїй сторінці в Facebook Діденко пише, що дощова погода буде в більшій частині континентальної Європи, а ось в Альпах навіть може піти сніг.

Україну опади не пройдуть стороною в середу, 19 травня. Очікується дощ, місцями грози. Можливість опадів у вигляді граду також не виключається.

Читайте також: Усього за половину місяця в Україні потонули 43 людини

Температура повітря в більшості областей становитиме від 18 до 23 градусів тепла. Найхолодніше очікується лише в Житомирській і Київській областях - + 14 + 19 градусів, злегка свіжо.

У Києві також пройдуть дощі та грози.

Фото з www.facebook.com/tala.didenko

Найближчої перспективи ідеальної, без опадів погоди, очікуються в суботу, 22 травня. На цей день можна планувати прогулянки на свіжому повітрі та невеликі пікніки.

Синоптики повідомляли, що червень в Україні буде теплим і переважно без опадів.

Напередодні в Україні спостерігалися складні погодні умови. Пройшли дощі, грози, в деяких регіонах накоїв бід шквальний вітер, випав град.

Штормовий вітер залишив без електроенергії 8 населених пунктів в Дніпропетровській і Херсонській областях.

Фото з сайту magnolia-tv

За Херсонської області пронісся потужний ураган. Ураган ламав дерева, зривав крівлю з будинків. Без дахів виявилися житлові будинки та сільський клуб в селищі Велика Лепетиха. Пошкодило покрівлю також на складах, фермах, господарських будівлях, повідомляє ДСНС.

Негода наробила біди в столиці. Через падіння дерев і підтоплення збилося зі своїх графіків рух тролейбусів і трамваїв, а також утворилися значні пробки.

Фото з сайту magnolia-tv

У Львові випав рясний град завбільшки з горошину. Ніхто не постраждав, але люди скаржаться на збитки, яких така погода завдала рослинам і господарству.