UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні негода знеструмила 20 населених пунктів

Всі населені пункти знаходяться на Сумщині.

Через сильні пориви вітру, грози і дощі без світла залишилися 20 населених пунктів в Сумській області, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.
В Україні через негоду залишаються без електропостачання 20 населених пунктів - всі вони розташовані в Сумській області.

"Станом на 7:00 29 червня в результаті ускладнення погодних умов - пориви вітру, дощ, гроза, через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 20 населених пунктів у Сумській області", - наголошується в повідомленні.

Бригади обленерго розпочали відновлення електропостачання.

Читайте також: На зміну аномальній спеці в Україну йдуть аномальні опади

Нагадаємо, що 25 червня у столиці середньодобова температура повітря становила +28,1°С. Цей показник на 1,6°С вище попереднього рекорду, який зафіксували цього дня в 1924 році. Свій попередній рекорд побив також показник максимальної температури повітря після полудня. У столиці він становив +35,5°С, що на 2,3°С більше, ніж 136 років тому. Крім цього, він на 0,5°С був вищий за характерний для цієї пори показник. Попередній історичний максимум для першого місяця літа тримався з 1885 року.

Нагадаємо також, що в останні дні на більшу частину території України поширив свій вплив антициклон ZOE. При антициклоні в літній період погода є сухою, малохмарною і спекотною. Саме такі погодні умови збережуться практично по всій території нашої країни до кінця цього тижня.