UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні на тлі потепління очікуються опади у вигляді снігу

Рятувальники попереджають про сильні пориви вітру.

24 грудня до України прийде незначне потепління. Температура вдень подекуди підніметься до 4 тепла, але вночі збережуться морози.

Снігопад 24 грудня очікується практично на всій території країни, на заході з дощем. Синоптики та рятувальники попереджають про шквальний поривчастий вітер і ожеледь, йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

У західних областях країни температура повітря вдень становитиме +1+4, уночі -5 -9 градусів, а на півночі стовпчики термометра покажуть від -4 до +2, уночі -10 -14.

Прогноз погоди в Україні на 24 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

У східних областях вдень -2 -5, вночі мороз до -16 -18, на півдні вдень буде 0 +2 градуси, а вночі -7 -12, а в центрі очікується від -1 до +1 вдень, а вночі -9 - 13 градусів.

У Києві та області вдень буде йти сніг. Температура повітря вдень 0-2 градуси, а вночі -10-12.

Прогноз погоди у Києві на 24 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

25 грудня в Україні, за прогнозами синоптиків, можливі опади та незначне підвищення температури повітря. Очікується помірний мокрий сніг із дощем. Температура повітря вночі та вдень близько 0.

Читайте також: Вчені зафіксували у Гренландії аномально високу температуру

У Києві та області 25 грудня хмарно із проясненнями, часом сніг, на дорогах ожеледь. Температура вночі та вдень також близько 0 градусів.

Прогноз погоди в Україні на 25 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

Рятувальники попереджають, що у п'ятницю в Україні очікується сильний вітер та хуртовини у Карпатах, йдеться на сайті ДСНС.

“На дорогах країни ожеледиця; вночі у західних областях, вдень в Україні пориви вітру 15-20 м/с, у західній частині ожеледиця, у Карпатах значний сніг, пориви вітру 20-25 м/с, хуртовини (І рівень небезпеки, жовтий)", - йдеться у повідомленні.

У Києві та області на дорогах ожеледиця, вдень пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпеки, жовтий).

Днями у селі Селятин Чернівецької області зафіксували найнижчу температуру повітря з початку грудня, зазначила начальник Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

Нагадаємо, під час зимових свят на українців чекає морозна, але малоснігова погода. Найхолоднішим місяцем стане січень, коли температура опуститься до -20.