UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні можуть запровадити штраф за порушення комендантської години

У профільному Комітеті ВР опрацьовують відповідний законопроєкт.

Через повномасштабне вторгнення Росії, в Україні тривають бойові дії, а у багатьох населених пунктах дії комендантська година. У Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності на опрацюванні знаходиться законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану» (реєстр. №10195). Про це повідомляється на офіційному вебпорталі парламенту.

Читайте також: У Києві в вересні вводять нові перепустки для пересування під час комендантської години

Метою законопроєкту є встановлення адміністративної відповідальності за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Так, документом передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210 (2), відповідно до якої:

Крім того, змінами до статті 262 КУпАП передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

Також передбачається внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо наділення військових адміністрацій повноваженнями із встановлення на відповідній території режиму роботи суб’єктів господарювання.

Раніше ми писали, яка тривалість комендантської години у різних областях України.