UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні кількість нових випадків COVID-19 майже зрівнялася з числом тих, хто одужав за добу

Упродовж 10 січня було здійснено 16 061 тестувань.

Упродовж неділі, 10 січня, в Україні виявили 4 288 нових випадків COVID-19. Таким чином, всього з початку пандемії в країні виявили 1 119 314 захворювання на коронавірус. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України в понеділок, 11 січня. 

Зазначається, що минулої доби було госпіталізовано 1 372 особи. Також зафіксовано 68 летальних випадків через ускладнення ковіду (всього 19 835), 4 819 осіб одужали (всього 796 417 осіб).

Упродовж 10 січня було здійснено 16 061 тестувань (зокрема методом ПЛР – 12 043, методом ІФА – 4 018). За весь час пандемії в Україні проведено 5 781 951 ПЛР-тестування.

Кількість захворювань в регіонах за добу:

Читайте також: У лікарнях стало більше "важких" пацієнтів з коронавірусом, люди пізно звертаються до лікарів - Степанов

В Україні 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, введені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

У цей період на території України забороняється робота кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх на винос) робота кінотеатрів і театрів; робота фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів.

Заборонена також робота торгово-розважальних центрів. Але це обмеження не стосується торгівлі харчовими продуктами, ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобами зв'язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки за допомогою адресної доставки замовлень.

Крім того, протягом 8-24 січня заборонено проведення розважальних, спортивних і культурних масових заходів; непродовольчих ринків. Також в період дії посиленого карантину забороняється відвідування навчальних закладів, крім дитячих садків.