UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні до послаблення карантину готова лише одна область

У всіх інших регіонах перевищено показник захворюваності на коронавірус. 

Станом на 6 жовтня в Україні лише Кіровоградська область відповідає вимоги для послаблення карантину. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.  

Так, за даними МОЗ, до послаблення карантину не готові: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ. 

Відтак, серед них найвищий показник захворюваності: у Тернопільській області — 277,8 людей на 100 тис. населення (-) та у Чернівецькій області — 237,8 (+). 

Готовою до послаблення карантину виявилась лише — Кіровоградська  область— 20,4 (-). 

Читайте також: У ВООЗ пояснили, як Україні зменшити темпи поширення коронавірусу

Нагадаємо, 6 жовтня в Україні зафіксовано 4 348 нових випадків захворювання на коронавірус. Всього в країні лабораторно підтверджено 234 584 випадки COVID-19.  

Раніше глава МОЗ Максим Степанов заявив, що навіть попри те, що протягом кількох днів приріст тримався на рівні 4 тисяч випадків, в Україні досі не планують вводити жорсткий карантин.