UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні хочуть створити Національне військове меморіальне кладовище

Кабмін підготував відповідний законопроект на розгляд Ради.

Кабінет міністрів України підготував законопроект, який передбачає створення Національного військового меморіального кладовища, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

"Цей архітектурно-художній комплекс буде призначений для організації почесних поховань та перепоховання борців за незалежність України в ХХ столітті, військовослужбовців, які загинули під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю в результаті війни і осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною", - зазначив він.

Читайте також: Зеленський закликав Дуду відновити зруйновану могилу воїнів УПА

Останки 135 бійців Червоної армії, які загинули в боях за Слов'янськ в роки Другої світової війни, перепоховали в Донецькій області. Церемонія відбулася 8 вересня - в день 77-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Донецької області.

Останки червоноармійців поховали в братській могилі в селі Нікольському Слов'янського району. Особистості тільки трьох загиблих встановлені. Ще чотирьох дослідникам вдалося ідентифікувати частково: відомо або ім'я, або ініціали, або військове звання.