UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні більше 60% ліжок для хворих на коронавірус заповнені

Найгірша ситуація у Донецькій та Луганській областях.

Станом на сьогодні в Україні вже зайняті 62,3% ліжок, відведених для хворих на коронавірус. Про це свідчать дані, оприлюднені пресслужбою МОЗ.

Проте, ситуація у різних регіонах різна. У Донецькій області показник заповнювання ліжок становить 91%, у Луганській - 85%, в Одеській - 78,6%, у Хмельницькій - 72,6%, у Чернігівській області - 69%.

Менше 50% ліжок для інфікованих заповнені лише у Тернопільській, Херсонській, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. 

Також дані МОЗ вказують на те, що в усіх областях, окрім Кіровоградської, допустиму норму перевищує показник виявлених хворих за останні два тижні на 100 тис. населення. 

Читайте також: Вибори в умовах карантину: що потрібно знати

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я буде вимагати від Кабміну повністю скасувати в Україні заходи в червоній зоні, а в зеленій дозволити до 50 осіб.

Також МОЗ зараз в першу чергу шукає можливості, як і де перепрофілювати закладу для боротьби з коронавірусів, і лікарні відомчих служб потенційно можуть стати резервом ліжок, які можуть розгортати.