UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні анонсували систему "е-консул", яка забезпечить доступ до сервісів МЗС за кордоном

"Рішення уряду — результат роботи МЗС із цифровізації консульських послуг".

В уряді ухвалили рішення щодо запровадження системи "е-консул", яка спростить доступ до сервісів МЗС за кордоном. Про це повідомляє пресслужба дипломатичного відомства.

"Рішення уряду — результат роботи МЗС із цифровізації консульських послуг. Система е-Консул зробить сервіси доступнішими і швидшими: деякі дії перейдуть в онлайн, інші спростяться завдяки автоматичному підтягуванню документів з реєстрів. Це покращить якість послуг для громадян за кордоном", – зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Станом на серпень 2024 року МЗС запустило цифрову платформу, де тестуються оновлена електронна черга, кабінети заявника та консула, а також автоматизовані послуги у сфері нотаріату та оформлення довідок.

У відомстві також заявили, що працюють над підключенням платформи до держреєстрів, що скоротить час надання послуг на 30-80%, залежно від типу.

Читайте також: Зеленський хоче повернути українців, але країни, що їх приймають, мають вигоду від нової робочої сили — Bloomberg

"Очікується, що українці зможуть користуватися системою вже цього року. Наразі вона проходить перевірки", – додали у міністерстві.

Про завдання, які стоять перед урядом для повернення українців із за кордону, пише В’ячеслав Черкашин у статті "Вимушена міграція: що потрібно, аби українці таки повернулися із закордону".