UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні активізували інформування населення про мінну небезпеку

Смс-повідомлення надходять від Мінреінтеграції.

Через військове вторгнення РФ та бойові дії у Мінреінтеграції вирішили активізувати інформування українців про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів (ВНП). Так, абонентами мобільного зв’язку Водафон, Лайфсел та Київстар надходять відповідні смс-повідомлення. Про це пише пресслужба Мінреінтеграції.

Інформаційна кампанія покликана ознайомити громадян з правилами безпечної поведінки у разі виявлення ВНП, щоб запобігати випадкам травмування від них.

Розсилка здійснюється на звільнених від окупантів та суміжних з ними територіях, які найбільш забруднені мінами та нездетонованими боєприпасами.

Читайте також: Повітряна тривога: алгоритм дій від Нацполіції

Абоненти цих операторів отримують повідомлення такого змісту:

«Міністерство реінтеграції нагадує! Контакт з мінами та боєприпасами є небезпечним. Не ігноруйте попереджувальні знаки та не чіпайте підозрілі предмети Не робіть фото біля військової техніки. У разі випадкової знахідки, – повідомте 101, 102 та попередьте оточуючих. Ваша обережність та свідоме ставлення може зберегти життя!».

Слід зазначити, що Мінреінтеграції запустило смс-інформування українців про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів у квітні цього року.