UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобільні бригади контролюватимуть дотримання карантину: відома кількість патрулів

Дотримання маскового режиму зберігається.

Міністр охорони здоров'я попередив про посилення контролю над дотриманням в Україні карантинних вимог.

Будуть складатися адмінпротоколи за порушення маскового режиму, розповів Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Створено 900 мобільних бригад, які будуть рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму. Щоб мати результат від карантинних обмежень, необхідно їх дотримуватися. Тому, якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися, для цього і будуть працювати ці рейдові бригади з перевірками, щоб виявляти порушників і притягати їх до відповідальності", - заявив міністр.

Йдеться про роз'яснювальну роботу, і про складання адмінпротоколів за порушення карантинних вимог.

Ляшко пояснив, що для людей, які вакциновані, залишається актуальним носіння масок.

"У поки невелика кількість вакцинованих людей, щоб ми могли нехтувати протиепідемічними правилами. Тому наздоженімо вакцинацію до 70%, до 80%, далі будемо приймати рішення, чи можемо вже позбутися масок на обличчі, чи ні", - сказав він.

Читайте також: Локдаун все ближче: "Червона" зона з понеділка розширюється, вводяться нові обмеження карантину

Процес зняття карантинних обмежень для вакцинованих громадян буде непростим, а щеплення на 100% не гарантують, що людина не є безсимптомним носієм вірусу і може заразити інших, заявив глава МОЗ. Вакцинація гарантує захист від середньої тяжкості та тяжкого перебігу захворювання.

Протягом 15 жовтня в Україні виявили 12 983 нові хворих коронавірусів. Загальна кількість інфікованих зросла до 2 623 882 випадків. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

У лікарні були госпіталізовані 2 859 осіб.

Протягом вчорашнього дня від ускладнень померло 277 українців. За весь час пандемії в країні було зафіксовано 60 414 летальних випадків.

Нагадаємо, найближчим часом перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою, можуть розширити вдвічі. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що в цей список планують додати листонош і соціальних працівників.

Також в Україні, швидше за все, дозволять застосовувати бустерну дозу вакцини проти коронавірусу, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.