UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні 58% громадян не підтримують ідею перенесення святкування Різдва – опитування

У 2019 році проти такої ідеє виступали 64% українців.

В Україні 58% громадян виступають проти перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Чверть українців підтримують ідею перенесення святкування. 15% зазначили, що їм байдуже, коли святкувати Різдво, 1% - не змогли відповісти, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Соціологічна група "Рейтинг"

У динаміці за останні 5 років зменшилася кількість тих, хто проти перенесення дати святкування Різдва (з 69  до 58%) і дещо зросла кількість прихильників (з 15 до 26%).

Соціологічна група "Рейтинг"

Варто підкреслити, що, зокрема у 2019 році прихильників перенесення святкування Різдва було 25%, а проти цього виступали 64% українців.

Соціологічна група "Рейтинг"

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва в західних областях і в Києві: близько 40% підтримують і майже стільки ж не підтримують. Дещо більше підтримують цю ініціативу опитані середнього й старшого віку, а також греко-католики.

Опитування проводилося серед населення України старше 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу на основі випадкової добірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова система: 2 тис. респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 менше ніж 2,2%.

Читайте також: Різдво: якою буде погода на свято

Нагадаємо, глава Православної церкви України Епіфаній зазначив, що більшість українців впродовж наступних 10 років, можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня.