UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні 12 регіонів відповідають вимогам "зеленої" зони карантину

Показники покращилися в Києві та Харківській області.

Станом на ранок четверга всі області України перебувають в "жовтій" зоні карантину.

12 регіонів повністю або частково відповідають вимогам "зеленої" зони карантину, свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Значно покращилася ситуація в Харківській області. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування там становить 4,9%.

За показниками МОЗ Київ відповідає "зеленій" зоні карантину. У столиці коефіцієнт нових випадків становить 4,9% і 41,8% від епідпорогу.

Дані з сайту МОЗ

Близькі до "зеленій" зоні карантину показники Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій областей.

Читайте також: Кабмін виділив ще 1,4 мільярда гривень на "карантинну" допомога бізнесу

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що на літній період карантинні обмеження в країні можуть послабити.

Протягом середи в Україні виявили ще 2 581 новий випадок зараження коронавірусом. Це приблизно стільки ж, скільки було виявлено добою раніше. Всього з початку пандемії COVID-19 захворіли 2 209 417 осіб, йдеться в Telegram-каналі "Коронавірус_інфо".

Крім того, за час пандемії в країні 2 072 091 осіб оговтався від коронавірусу (9 519 упродовж минулої доби), 50 959 - померли (за минулу добу 102).

2 червня було скоєно 58 729 тестувань (зокрема методом ПЛР - 26 468, методом ІФА - 11 308) досліджень швидкими тестами на антиген до SARS-CoV-2 - 20 953.

Нагадаємо, режим надзвичайної ситуації (НС) у зв'язку з епідемією коронавірусу буде діяти в Україні до 30 червня, однак його можуть продовжити. Вводити загальнонаціональний локдаун не планують.

У МОЗ побоюються, що в червні може статися новий спалах коронавірусної хвороби. При цьому в ВООЗ прогнозують появу у світі нового вірусу, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж коронавірус.