UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні 11 областей знаходяться у «помаранчевій» зоні

Напередодні 8 областей відповідали показникам цієї  зони.

В Україні станом на 6 жовтня міністерство охорони здоров’я України відносить до «помаранчевої» зони адаптивного карантину 11 областей: Вінницьку, Дніпропетровську,  Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Рівненську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку , свідчать дані МОЗ.

У цих областях  перевищено рівень захворюваності COVID-19.

Найвищий рівень захворюваності спостерігається в Чернівецькій області - 674, Харківській - 465 та Запорізькій - 409.

 В більшості з вказаних областей переважає "червоний" рівень госпіталізацій COVID-хворих.

Найгірші показники в Харківській, Херсонській областях, де рівень госпіталізації становить 76,6 та 70,8 на 100 тисяч населення при нормі не більше 60.

У Запорізькій та Донецькій областях перевищено норму завантаженості ліжок з киснем. У цих областях показник становить 67,1% та 65,6% відповідно (норма до 65%).

  У МОЗ розробили три можливих сценарії розвитку епідемії в Україні: оптимістичний, песимістичний і помірний. Україна зараз йде за помірним сценарієм COVID-19, проте ситуація може швидко змінитися.

Читайте також: Ситуація з коронавірусом погіршується: Минулої доби в Україні виявили понад дванадцять тисяч нових випадків хвороби

Мін'юст найближчим часом планує зареєструвати наказ Міністерства охорони здоров'я про перелік професій, що підлягають обов’язковій вакцинації