UA / RU
Підтримати ZN.ua

В суди передано понад 50 справ за торгівлю людьми та сутенерство

Київська поліція звільнила з сексуального рабства вісім жінок з початку 2020 року.

З початку 2020 року співробітники відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми столичної поліції звільнили з сексуального рабства 8 жінок. За результатами роботи підрозділу, в суди Києва направлено 12 кримінальних проваджень за фактами торгівлі людьми, 18 – за створення місць розпусти і 22 – за сутенерство. Про це поінформували в прес-службі Нацполіції.

З початку 2020 року співробітники поліції Києва припинили діяльність 5 злочинних груп, які займалися організацією перетину громадянками кордонів України з подальшою сексуальною експлуатацією в Туреччині.

Також поліцейські встановили осіб, підозрюваних у торгівлі новонародженими дітьми на території України, Росії та Китаю.

За результатами роботи підрозділу в даному напрямку зареєстровано 26 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Про підозру у вчиненні злочинів повідомлено 6 особам.

Крім того, задокументовано 25 злочинів, передбачених ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України, в результаті чого 19 фігурантам повідомлено про підозру. Розпочато 18 кримінальних проваджень за ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України, а 7 особам повідомлено про підозру.

Читайте також: В Запорізькій області директор інтернату здавав підопічних в трудове рабство

Раніше повідомлялося про те, що у Херсонській області з трудового рабства звільнили тринадцять осіб.

Як писало ZN.UA, 30 липня у світі відзначають День захисту жертв торгівлі людьми. За результатами дослідження Міжнародної організації з міграції (МОМ), 13% українців готові погодитися на ризиковану пропозицію роботи за кордоном. За роки незалежності жертвами торгівлі людьми стали понад 260 тисяч українців, а наша країна вийшла в лідери Південно-Східної Європи за кількістю постраждалих. Докладніше читайте в статті "Як не стати живим товаром".