UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Сєвєродонецьку окупанти переважають в артилерії та відтісняють ЗСУ — Гайдай

Бої за місто тривають.

У Сєвєродонецьку росіяни переважають в артилерії та пошкодили очисні споруди, повідомив у понеділок вранці, 13 червня, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«За 12 червня в Лисичанську загинули троє місцевих жителів – чоловік і жінка, а також 6-річна дитина. Поранено одну особу. Сьогодні вночі там згорів торговельний комплекс, а ще пошкоджено чотири будинки, споруди місцевої шахти», - додав голова області.

Ще одинадцять будинків росіяни зруйнували у Врубівці, чотири – в Золотому, у Гірському – два будинки та дитячий садок. Тим не менше, попри тиск, Збройні сили України успішно відбили штурм на напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Однак нападники відновили наступальні дії поблизу населеного пункту Золоте.

«По ситуації в Сєвєродонецьку: противник продовжує штурмувати місто, дещо відтіснив українських військових за рахунок значної переваги в артилерії. Втім, бойові дії за населений пункт тривають», - додав Гайдай.

Він зазначив, що російські війська нищать місто квартал за кварталом, деякі будинки зруйновані практично під нуль.

Також під час боїв декілька снарядів влучили в очисні споруди Сєвєродонецька, також тричі під обстріл попала територія «Азоту», де ще залишаються люди у бомбосховищах.

Читайте також: Росіяни намагаються перерізати шляхи постачання та взяти ЗСУ в кільце – Генштаб

За даними британської розвідки, в Росії почали підготовку до розгортання третіх резервних  батальйонів у деяких бойових підрозділах. При тому  зазвичай у бойових операціях залучені одночасно лише перший і другий ешелони.