UA / RU
Підтримати ZN.ua

В СБУ підтвердили та прокоментували обшуки в Лаврі

Там відбувається огляд приміщень та усієї території, а також перевірка осіб на причетність до діяльності, яка є протиправною та шкодить нашій державі.  

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки України сьогодні прийшла з обшуками в Києву-Печерську Лавру, про що раніше й повідомляли ЗМІ. Пресслужба структури повідомляє, що слідчі заходи проводяться разом з Нацполіцією в рамках чинного законодавства. 

"Враховуючи збройну агресію РФ, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян", - пояснюють в пресслужбі. 

Тож заходи СБУ спрямовані на: 

У Лаві фахівці проводять огляд території та приміщень на виявлення "заборонених до обігу предметів" та перевірку осіб на їх причетність до діяльності, яка є протиправною та шкодить нашій державі.  

Читайте також: СБУ відкрила кримінальну справу через прославляння Росії в Києво-Печерській Лаврі

Нагадаємо, в.о. глави СБУ Василь Малюк розповів, що Служба якісно відпрацьовує напрямок УПЦ МП, позаяк чудово розуміє загрозу ворожої діяльності зі сторони російської церкви. За його словами, там від початку повномасштабної війни було виявлено вже 33 підозрюваних - "від класичних агентів збору глибинної інформації до банальних коригувальників вогню в рясах".