UA / RU
Підтримати ZN.ua

В СБУ кажуть, що Росія намагається заблокувати Маріуполь з моря

В СБУ вважають, що росіяни мінують акваторія Маріуполя, щоб заблокувати місто з моря.

Росія намагається заблокувати Маріуполь з моря. Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу.

Він нагадав про підводний вибух в море біля Маріуполя, який відбувся 11 листопада.

"На нашу думку, росіяни мінують акваторію Маріуполя, щоб заблокувати місто з моря з одного боку, а з іншого боку - підірвати економічну та інфраструктурну складову регіону", - сказав Лубківський.

"Мова йде, за попередньою інформацією, про вибух донної міни. Ми не виключаємо, що на ній могла підірватися українська риболовецька шхуна. Ми зараз досліджуємо цей випадок. Поряд з цим вибухом було помічено російське судно", - додав він.

Він також ще раз заявив про збільшенні російської військової присутності на тимчасово окупованих територіях. "Відбувається передислокація військ, зміцнення позицій", - підкреслив він.

Лубківський зазначив, що є всі ознаки того, що Росія планує або готується до активних військових дій. Крім того, терористи і диверсанти розширюють географію своєї діяльності в Україні, зокрема, на Київ, Маріуполь, Рубіжне та Вінницю.

Також Лубківський повідомив, що на окупованих територіях створюються табори для підготовки терористів. Він пообіцяв оприлюднити карту, на якій будуть вказані ці табори.