UA / RU
Підтримати ZN.ua

В результаті обстрілу Донецька загинув швейцарський співробітник "Червоного Хреста"

Міністр закордонних справ України звинуватив терористів в нечеловечности.

В результаті обстрілу Донецька 2 жовтня вперше загинув співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це на своїй офіційній сторінці у Twitter повідомили в організації.

One of our colleagues in #Donetsk #Ukraine was killed when a shell hit close to our office. We're deeply distressed by this loss.

- ICRC (@ICRC) 2 жовтня 2014


"Один із наших колег в Донецьку, Україна, був убитий, коли снаряд вдарив поблизу офісу. Ми дуже сумуємо у зв'язку з втратою", - йдеться в повідомленні.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про загибель співробітника МКЧХ, громадянина Швейцарії. Дану інформацію в Twitter опублікував журналіст The New York Times Ендрю Рот.

Bomb hit Red Cross HQ in center of donetsk, at least one person dead. One police officer said he supposedly was a Swiss employee of the org.

- Andrew Roth (@ARothNYT) 2 жовтня 2014


"Бомба потрапила в штаб-квартиру "Червоного хреста" в центрі Донецька, мінімум один загиблий. Поліцейський (мається на увазі самопровоглашенной "ДНР" - ред.) заявив, що ймовірно це швейцарський співробітник організації", - написав журналіст.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив інформацію про загибель швейцарця.

У Донецьку під час обстрілу терористами загинув співробітник МКЧХ, громадянин Швейцарії. Гірко від кожної смерті. Немає слів. Мої співчуття.

- Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 2 жовтня 2014

Він також обурився нелюдством терористів, що обстріляли офіс організації, яка самовіддано допомагає людям.

Одне лише питання у мене: чи мають уявлення про людяність терористи, які обстріляли донецький офіс МКЧХ, єдина мета якого - допомагати людям?

- Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 2 жовтня 2014

Раніше повідомлялося, що центр Донецька піддався обстрілу, припинена робота транспорту. !zn