UA / RU
Підтримати ZN.ua

В регіони вже доставили більше 260 тисяч експрес-тестів на антиген COVID-19 - Степанов

Очікується поставка від ДП МЗУ України ще близько 1,5 млн таких тестів.

У регіони доставили і розподілили більш 260 тисяч експрес-тестів на антиген COVID-19, очікується поставка ще 1,5 млн від ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ), повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу.

"Провів нараду з регіонами про впровадження тестування за допомогою експрес-тестів на антиген. У регіони вже поставили і розподілили більш 260 тисяч експрес-тестів. Очікуємо передачу від ДП МОЗ України ще близько 1,5 млн тестів в цьому році, щоб в 2021 ми могли розвезти їх по регіонах. Наша мета, щоб ми проводили не менше 1 млн експрес-тестувань на місяць ", - сказав він.

Про це на 5:30.

"Також обговорили процес вакцинації від COVID-19, зокрема, що вакцинація не повинна зупиняти рутинні програми імунізації, і для COVID-19 повинні бути додатково залучені фахівці пунктів щеплень", - додав Степанов.

Читайте також: Розробник: Українські тести на антиген не мають аналогів за кордоном

Нагадаємо, Кабінет міністрів додав швидкі тести на антиген коронавируса в список лікарських засобів і медвиробів, які закуповують за договорами зі спеціалізованими закупівельними організаціями за програмою "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру".

Раніше Степанов заявив про те, що найближчим часом в рамках боротьби з коронавірусів в Україні повинні почати використання швидких тестів на виявлення антигену. За його словами, на закупівлю таких тестів вже виділено близько 1 млрд грн. Крім того, Степанов заявив про те, що в Україні починають роботу з ІФА-тестами.

Що з приводу тестування говорить чинне законодавство; чи є у держави на це кошти і як вони витрачаються? Про це читайте в матеріалі Оксани Сухорукової " Право на життя, або Тест на велику кількість ".