UA / RU
Підтримати ZN.ua

В районі Василівки росіяни пропустили близько 1 000 автомобілів з цивільними — мер Енергодара

Колона автомобілів стояла на виїзді з населеного пункту майже три доби. 

На Запоріжжі, у районі тимчасово окупованої Василівки, російські загарбники пропустили на територію, підконтрольну Україні, близько 1 000 автомобілів з цивільними. Колона з машин простояла на виїзді з населеного пункту майже три доби. Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов у Telegram. 

«В районі Василівки після тривалого блокування проїзду авто нарешті дозволили рух машин. За три доби очікування там зібралося близько тисячі одиниць автотранспорту з різних населених пунктів Запорізької області та інших регіонів України. На даний час вже близько 100 з них змогли покинути місце вимушеного очікування та вирушити до пункту призначення», - йдеться у повідомленні посадовця.

Також Орлов зазначив, що проїзд через Оріхів та Пологи досі залишається закритим. Крім того, росіяни не пускають нікого у зворотньому напрямку для в’їзду на Запоріжжя.

Читайте також: Росія хоче анексувати Енергодар, щоб остаточно захопити Запорізьку атомну електростанцію – ОВА

Раніше повідомлялося, що в окупованому Енергодарі окупанти застосували силу проти рятувальників, які вийшли на протест через викрадення начальника їхнього загону.

Війна в країні триває майже три місяці. І вже зрозуміло, що завтра вона, на жаль, не закінчиться. Як жити далі та будувати своє життя в нових умовах? Вам у поміч стаття Ірини Королець «Планування під час війни: мистецтво маленьких кроків».