UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Раді перевірять витрати на будівництво фортифікацій та закупівлю дронів

Головою ТСК призначили депутата від «Слуги народу».

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Верховна Рада України 22 травня проголосувала за створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань використання коштів, направлених на будівництво фортифікацій та закупівлю дронів. За відповідну постанову №11282 проголосували 277 народних депутатів, повідомляє народний обранець Ярослав Железняк від фракції «Голос» у Telegram.

Головою ТСК став «слуга народу» Микола Задорожній, а його заступником – Михайло Цимбалюк із фракції «Батьківщина». Крім них, до ТСК увійшли:

Читайте також: Зради в історії з фортифікаціями на Харківщині значно менше. Їх і не повинно було бути на кордоні — Дикий

До повноважень ТСК відносяться вивчення обставин та підготовка питань щодо потреб Сил оборони в БПЛА та формуванні на них державного замовлення, а також розподіл, передача, постачання та взяття їх на баланс. Це стосується й облаштування фортифікацій на лінії зіткнення та використання виділених на них коштів.

Нагадаємо, раніше військові експерти зазначали, що фортифікацій на кордоні з РФ у Харківській області не було через екстремальну відстань. За словами оглядача Олександра Коваленка, росіяни зайшли на ті території, які з 2022 року були «сірою зоною».

Також про те, що на кордоні Харківської області, де російські окупанти розпочали наступ, не могло бути фортифікацій стверджує ветеран російсько-української війни та екскомандир роти батальйону «Айдар» Євген Дикий.

Раніше Харківську ОВА та її голову Олега Синєгубова звинуватили у розкраданні грошей на будівництві фортифікацій. За словами виконавчої директорки Інституту законодавчих ідей Мартини Богуславець, харківські чиновники нібито укладали договори на будівництво інженерних споруд з фірмами, які мають ознаки фіктивності. Синєгубов відповів, що готовий до прозорої публічної реакції.