UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ПС заявили, що Порошенко пообіцяв розблокувати їх базу через три дні

Він запевнив, що не віддавав наказ про роззброєння.

"Правий сектор" заявив, що президент Петро Порошенко пообіцяв розблокувати їх базу в Дніпропетровській області протягом 3 днів (до 2 травня), повідомляє "Українські новини".

Прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський стверджує, що президент особисто зателефонував депутату Верховної Ради Дмитру Ярошу і пообіцяв прибрати блокпости Збройних сил, розташовані на підходах до бази, протягом 2-3 днів.

У повідомленні на сайті ПС, однак, йдеться тільки про те, що, за словами заступника керівника "Правого сектора" Андрія Тарасенка, Порошенко повідомив Ярошу, що варіант силового роззброєння ДУКа ніхто навіть не допускав і він не віддавав наказу про це.

Журналіст, член "Правого сектора" Олена Білозерська повідомила в соцмережах, що на базі ПС завершився черговий раунд переговорів, на яких ПС заявив, що згоден увійти до складу ВСУ тільки як єдине військове з'єднання, зі своїми командирами. Блокпости навколо бази як і раніше стоять.

Раніше зпікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник вже заявив, що роззброювати український Добровольчий батальйон "Правий сектор" не планують, а блокпости знімуть після закінчення військових навчань. Акція під стінами адміністрації президента завершилася. Заступник голови АП Андрій Таранов заявив її учасникам, що "всі питання щодо добровільного входу (ПС) в якості окремого підрозділу Збройних сил на даному етапі вирішені".