UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "помаранчевій" зоні немає жодної області

В "жовтій" зоні перебуває 16 областей.

В Україні станом на 16 грудня в "жовтій" зоні адаптивного карантину збільшилася кількість областей, Нині у ній перебуває Київ та 16 областей: Одеська, Закарпатська (з 16 грудня), Вінницька, Хмельницька, ДонецькаДніпропетровська, Чернівецька, Херсонська, Харківська, Тернопільська, Рівненська, Полтавська, Львівська, Луганська, Кіровоградська, Івано-Франківська, свідчать дані МОЗ.

У "помаранчевій" зоні немає жодної області.

Червоному рівню епідемічної небезпеки відповідає вісім областей: Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська області.

В KSE заявили, що Київська та Житомирська області незабаром можуть вийти з "червоної" зони.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що епідемічна ситуація в країні на свята має бути стабільною, проте новий штам коронавірусу "Омікрон" може з'явитися в Україні цього тижня.

Читайте також: Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 березня наступного року

З 6 грудня в Україні набули чинності нові карантинні правила, які передбачають посилення карантину у жовтих зонах. Зокрема, кінотеатри, театри, заклади громадського харчування та інші громадські установи зможуть працювати лише за умови вакцинації 100% персоналу та відвідувачів.

При цьому бізнес повинен перевіряти у відвідувачів QR код сертифікатів вакцинації від коронавірусу за допомогою програми «Дія».