UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Покровській громаді вирішили примусово евакуювати сім’ї із дітьми

Фронт наближається до міста дуже стрімко.

З Покровської громади Донецької області починають примусову евакуацію сімей з дітьми, повідомив у понеділок, 19 серпня, голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Він зазначив, що у Покровській громаді, до якої входять два міста та 31 село, досі проживає  понад 53 тисячі людей, у тому числі майже чотири тисячі дітей. Однак останніми тижнями зона бойових дій стрімко наближається і знаходитись і врегіоні стає небезпечніше.

«На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області ухвалили рішення про обов'язкову евакуацію в примусовий спосіб дітей з їх батьками або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками», - зазначив Філашкін.

Насамперед евакуйовуватимуть сімї із міст Покровськ і Родинське, сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда і Чунишине.

Голова ОВА підкреслив, що безпека дітей — це відповідальність дорослих і вивезти їх із зони бойових дій необхідно.

Читайте також: У двох селах Донеччини вводять 20-годинну комендантську годину

За нещодавніми даними міської військової адміністрації Покровська, російські війська знаходяться на відстані близько 10 кілометрів від околиць міста. Місцевих мешканців закликають терміново евакуюватися, оскільки росіяни можуть почати масові бомбардування авіацією.

Згідно з чутками, російське командування пообіцяло Путіну взяти Покровськ і/або Краматорськ ще до Дня незалежності України. Якщо плани РФ реалізуються, це суттєво підірве наш промисловий потенціал. Утім, якщо ні, то інші ризики для промисловості однаково залишаються. Про них і про перспективи розвитку ситуації у важпромі розповідає Ігор Маскалевич у статті "За Покровськ! vs На Покровськ!".