UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Подільському райсуді Києва спростували інформацію про рішення повернути пенсію Азарову

Рішення питання про повернення Азарову пенсії входить у виняткову компетенцію Пенсійного фонду України, повідомили в прес-службі суду.

Подільський районний суд Києва не виносив рішення про поновлення нарахування та виплати пенсії екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову, заявили в прес-службі суду.

Згідно з повідомленням на порталі "Судова влада України", рішення про задоволення позову Миколи Азарова від 22 липня стосувалося не питання відновлення пенсії екс-прем'єру, а питання розгляду заяви Азарова з цього питання Пенсійним фондом.

"В провадженні Подільського районного суду м. Києва дійсно перебувала адміністративна справа за позовом Азарова М.Я. до Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду в м.Києві про визнання дій відповідача неправомірними. Суть спору зводилася до того, на скільки правомірно територіальний орган Пенсійного фонду України відмовився приймати до розгляду заяву представника Азарова М.Я. про поновлення останньому виплати його пенсії", - наголошується в повідомленні суду.

Вказується, що суд своїм рішенням фактично зобов'язав Пенсійний фонд України розглянути заяву представника Азарова і вирішити питання про поновлення виплати йому пенсії.

"При цьому наголошуємо, що судом не вирішувалося питання поновити виплату пенсії позивачу. Вирішення питання про наявність або відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Азарову М.Я. входить до виняткової компетенції Пенсійного фонду України", – зазначається в повідомленні.

У суді також повідомили, що в даний момент судове рішення від 22 липня оскаржене відповідачем, а справа знаходиться у провадженні Київського апеляційного суду.

Раніше віце-прем'єр Павло Розенко повідомив, що Подільський районний суд Києва зобов'язав Пенсійний фонд поновити виплату пенсії екс-прем'єр-міністру України Миколі Азарову.

У серпні Генпрокуратура викликала Азарова на допит, для участі в процесуальних діях у рамках кримінального провадження.

Азаров був прем'єр-міністром України з березня 2010 року по кінець січня 2014 року, після революції Евромайдана покинув Україну. Зараз живе в Росії.

Екс-прем'єр був оголошений українською стороною в міждержавний розшук за підозрою у розкраданні державних коштів.

19 січня 2015 року Печерський райсуд заочно заарештував Азарова за клопотанням Генпрокуратури. В серпні 2015 року стало відомо, що ГПУ готує екстрадицію екс-прем'єра з Російської Федерації.