UA / RU
Підтримати ZN.ua

В південних областях України зберігається загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі

Кораблі РФ продовжують створювати загрозу висадки десанту.

В південних областях України зберігається загроза нанесення ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури, інформує Оперативне командування "Південь".

"На Миколаївському та Херсонському напрямках наші війська утримують вивільнені від ворога території. Натомість, ворожі сили продовжують і артилерійські обстріли, і інформаційні атаки на цивільне населення, намагаючись звинуватити в обстрілах саме підрозділи ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

За ніч на південному напрямку противник втратив 12 одиниць особового складу та 2 одиниці ворожої техніки.

Зазначається, що російські кораблі продовжують тримати блокаду портів, чинити психологічний тиск загрозою проведення десантування.

Читайте також: У Чорноморську на Одещині стався вибух

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що Чорноморський флот РФ систематично проводить перегрупування своїх сил та засобів, а також продовжує у Чорному морі блокувати українське узбережжя.

В Одеській ОВА заявили, що через бомбардування Краматорська залишається висока загроза ракетних обстрілів, Тому в Одесі та області вирішили запровадити комендантську годину. Триватиме вона з 21:00 9 квітня до 06:00 11 квітня.

В цей час цивільним заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.