UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДО загострився конфлікт між бойовиками і російськими найманцями - ІС

Місцеві терористи звинувачують російських "колег" у мародерстві і небажання воювати.

Командування "1 армійського корпусу" російсько-окупаційних військ в Донбасі вимагає від командування бригад припинити конфлікти, що загострилися між місцевими бойовиками і прибулими з Росії найманцями і військовослужбовцями Збройних сил РФ, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Командування "1-го АК" вимагало від командування "1-ї і 3-ї омсбр" негайно припинити практику "конфліктів і з'ясування стосунків" між "прикомандированими" офіцерами ЗС РФ і місцевими бойовиками у складі цих бригад, яка набуває "досить гострих форм"", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Так, місцеві терористи звинувачують росіян у небажанні будувати "армію" терористичних організацій "Л-ДНР" і воювати з українськими військовими. А також у масових розкрадання матеріально-технічних засобів і мародерстві в будинках мирних жителів тимчасово окупованих районів Донбасу.

Як повідомлялося, восени минулого року в ОРЛО загострилися конфлікти між місцевими бойовиками і найманцями з Росії, а також між мирними мешканцями та місцевими терористами.

Навесні того ж року між керівництвом "народної міліції ЛНР" і представниками отамана російського "Всевеликого війська Донського" виник конфлікт. Місцеві "правоохоронці" намагалися вилучити медикаменти, завезені з Росії для "козачої національної гвардії" в Донбасі.