UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДО посилилось вербування "кандидатів на військову службу" - ІС

Окупанти несуть важкі втрати в боях під Авдіївкою, а обіцяне росіїськими кураторами підкріплення так і не прибуло.

У зв'язку з ескалацією бойових дій в районі Авдіївки, бойовики так званої "ДНР" стикаються з проблемами нестачі особового складу та погіршення морально-психологічного стану терористів НВФ, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами координатора, командування "11-го мотострілецького полку 1-го АК ДНР" (бере участь в боях під Авдіївкою) намагається нормалізувати морально-психологічний стан бойовиків, поширюючи інформацію про нібито зайняття одним з підрозділів російсько-терористичних військ частини Авдіївки. При цьому дана дезінформація не приносить бажаний ватажками бойовиків ефект, так як більшість окупантів знає про реальний стан справ на цій ділянці.

Тимчук також відзначає активізацію вербування "кандидатів" з числа місцевих жителів у "1-й АК ДНР". Особливо дефіцитними названі механіки-водії та оператори-навідники ББМ. Командування "1-го АК ДНР", вимагає від "адміністрації" Олександра Захарченка адміністративних заходів з екстреного набору "кандидатів на військову службу". Нестача особового складу в підрозділах і частинах "армійського корпусу" пов'язана зі зменшенням кількості найманців з Росії. Незважаючи на обіцянки керівництва Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, "поповнення" у Донбас так і не прибуло.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася: супротивник з 29 січня веде масований обстріл Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріли Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ вже призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Через обстріли російських сил порушено тепло - та енергопостачання міста, у місті введено режим надзвичайної ситуації, призупинив роботу коксохімічний завод.

Детальніше про ескалацію ситуації під Авдіївкою читайте в статті Юрія Бутусова "Що сталося в Авдіївці?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".