UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДО командир бойовиків розстріляв підлеглого через особисту неприязнь – розвідка

При цьому найбільша кількість дезертирів фіксується у трьох підрозділах окупантів.

У частинах і з'єднаннях бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей тривають випадки грубих порушень військової дисципліни, дезертирства та інших правопорушень, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, 10 вересня командир одного з підрозділів "9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти" розстріляв підлеглого через особисту неприязнь.

Також зростає кількість випадків самовільного залишення окупантами місць служби, особливо у підрозділах, які залучені до робіт з інженерного обладнання бойових позицій.

"Найбільше таких випадків помічено у "3-ї окремій мотострілецькій бригаді" і "9-му окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти". Крім того, збільшується кількість дезертирів у "2-й окремій мотострілецькій бригаді", що пов'язано з намаганням уникнути відповідальності за розкрадання військового майна", - повідомляють розвідники.

З метою боротьби з дезертирством командування окупантів посилило комендантську службу в тилових районах, також тривають комплексні заходи із затримання та повернення дезертирів до своїх підрозділів.

Також за розпорядженням Південного ВО ЗС Росії штабами "армійських корпусів" бойовиків у "9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ)", "3-ю окрему мотострілецьку бригаду (Горлівка)" та "2 (Луганськ) та 4 (Алчевськ) окремі мотострілецькі бригади" направлені перевірочні комісії. Вони перевірятимуть цільове використання коштів, зброї, боєприпасів, техніки та засобів зв'язку.

Як повідомлялося раніше, під час перевірок російськими кураторами терористичних організацій "ДНР і "ЛНР", були виявлені численні факти дезертирства російських військових з окупованих районів Донецької та Луганської областей разом зі зброєю. При цьому дезертири заздалегідь облаштовують схованки викраденої зброї, боєприпасів і майна з метою подальшого продажу.

Під час перевірки підрозділів російсько-окупаційних військ командуванням біли виявлені чисельні випадки дезертирства особового складу, а також розкрадання озброєння та боєприпасів.