UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДО катастрофічно не вистачає лікарів – ІС

Виїзд осіб з будь-якою медичною освітою за межі "ДНР" ускладнений.

В окремих районах Донецької області (ОРДО) катастрофічно не вистачає лікарів, у зв'язку з чим на посади у медичні установи призначають випускників так званого "Донецького медичного університету". За даними групи "Інформаційний спротив", ці випускники через наявність "дипломів ДНР" не можуть працевлаштуватися за межами окупованої території.

Відзначається також, що окупанти не дозволяють медпрацівникам покинути межі псевдореспубліки. "Окупаційною владою створюються умови, які значно ускладнюють виїзд осіб з будь-якою медичною освітою за межі "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Раніше спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив про те, що Москва продовжить надавати "гуманітарну допомогу" озброєному угрупованню "ДНР", яке за допомогою Росії окупувало частину Донецької області. Однак Пєсков не зміг відповісти на питання, хто підніме зарплати на цій території. Перед цим ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що отримав від помічника Путіна Владислава Суркова "гарантії безпеки та підвищення рівня життя" в ОРДО.