UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДЛО воюють 11 тисяч російських військових - Наєв

Всього до складу російських регулярних військових формувань в Донбасі входять 32 тисячі осіб.

Із 32 тисяч осіб, які входять до складу російських регулярних військових формувань на тимчасово окупованих територіях в Донбасі, 11 тисяч осіб є військовослужбовцями Російської Федерації, повідомив командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань першого і другого армійських корпусів (1-й АК - "ДНР"; 2-й АК - "ЛНР") загальною чисельністю близько 32 тисяч осіб, 11тыс з яких - росіяни. Керівні посади даних формувань займають кадрові офіцери і генерали Збройних сил РФ", - зазначив Наєв.

Він уточнив, що 1-й і 2-й АК – це не якесь добровольческое ополчення "ЛНР" і "ДНР", а регулярні підрозділи, які по своїй системі управління підпорядковуються штабу восьмій загальновійськовій армії Збройних сил Росії, що дислокується в місті Новочеркаську в РФ.

Наєв також розповів про озброєння та військову техніку, якою володіють відповідні незаконні збройні формування.

"Основу їх озброєння становить радянська техніка, втім, не рідкість частково на окупованих територіях і сучасне російське озброєння, зокрема, засоби радіоелектронної боротьби "Репелент", "Мешканець", "Шипшина-Аеро". Саме за допомогою цих комплексів російсько-окупаційні війська перешкоджають роботі БПЛА СММ ОБСЄ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також до 60км від лінії розмежування на території, контрольованій урядом України", - зазначив Наївши.

Раніше Сергій Наєв розповів про те, що з початку операції Об'єднаних сил в Донбасі 450 осіб зі складу російських регулярних військових формувань були вбиті, ще близько 850 поранені. Крім того, за його словами, за цей період знищено 28 одиниць військової техніки.