UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДЛО мирним мешканцям пропонують пільгове лікування за пропаганду "руського миру" - розвідка

Місцеві медики невдоволені затримками зарплатні через примусове безоплатне лікування "пільговиків"-бойовиків.

Підконтрольні РФ "адміністрації" тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей вживають заходів з реалізації пропагандистської "гуманітарної програми воз'єднання Донбасу", повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. В обмін на пільгове лікування мирним мешканцям пропонують поширювати проросійську пропаганду.

Впроваджувати такий "обмін" допомагають і медичні працівники, які прибули на схід України з Росії.

"У зазначених медичних закладах активізувалась діяльність російських пропагандистів, які в обмін на пільги при лікуванні, змушують хворих і їх родичів брати участь у розповсюдженні проросійської, тобто, неправдивої та викривленої інформації, у т.ч. поза межами тимчасово окупованих територій", - зазначають розвідники.

Аналогічний тиск здійснюється і на осіб, які відвідують ОРДЛО і змушені звертатись за медичною допомогою.

Така "медична політика" окупантів викликає невдоволення у мирних мешканців, які не можуть отримати доступ до належного медичного обслуговування без згоди на участь в "гуманітарних програмах".

"Крім того, серед місцевих медиків зростає обурення затримкою заробітної платні на два і більше місяців і примушення російського керівництва надавати у першу чергу безоплатні медичні послуги т.зв. "пільговикам" з числа окупантів", - додають у ГУР МО України.

Нагадаємо, раніше в розвідці повідомили про те, що в терористичній організації "ДНР" розширили перелік "невиїзних осіб". З початку лютого виїхати з тимчасово окупованої території не зможуть виконавці господарських робіт та обслуговуючий персонал "органів влади" і "силових структур" окупаційних "адміністрацій".

Згодом заборона була поширена на медичних працівників. Кожного медпрацівника попередили про заборону виїзду за межі окупованих територій Луганщини під підпис.