UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОРДЛО активізували кампанію з вербування мирних жителів до лав бойовиків - ІС

У "ЛНР" під час вербування виявили, що понад половина "військовозобов'язаних" поїхали з окупованої території.

На тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей триває масштабна кампанія з вербування місцевих жителів до лав терористів, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, у міську і районні "адміністрації ДНР" у Макіївці надійшли повідомлення з місцевих "військових комісаріатів ДНР" з вимогою забезпечити термінову явку в "комісаріати" співробітників "адміністрацій" чоловічої статі.

Під час візиту колабораціоністів у "комісаріати", їм було запропоновано піти "на службу" із зарплатнею від 15 тисяч рублів на місяць і повним забезпеченням військовою формою та безкоштовним харчуванням.

"За словами представників "комісаріатів", зазначені дії обумовлені нестачею кадрів в армії "ДНР". Співробітникам "адміністрацій", які не погодилися на цю пропозицію, запропонували відвідати секретаріат "комісаріату" для здійснення необхідних відміток, після чого на повістках, які чоловіки отримали в "адміністрації", були проставлені позначки "Облік звірено"", - пише координатор ІС на своїй сторінці в Facebook.

Тим часом у терористичній організації "ЛНР" через так звані "паспортні столи" системи "МВС ЛНР", окупанти з'ясовують реальну кількість "приписного особового складу".

Під час перевірки з'ясувалося, що 60% приписного "особового складу" та "військовозобов'язаних" в реальності не проживають за зареєстрованою адресою і у більшості випадків виїхали з окупованої території. При цьому найбільш "проблемним" населеним пунктом виявився Луганськ.

"Ще однією проблемою стало ігнорування "військовозобов'язаними" "мобілізаційних заходів", які проводяться. Так, в одному з населених пунктів з 378 зареєстрованих осіб "на місці" виявилося лише 143, з яких рівно половина – 72 людини – не з'явилися за викликом", - додає Тимчук.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомляли про те, що жителі окупованих територій Донецької області дедалі частіше відмовляються служити в НЗФ бойовиків. Місцеві терористи отримують більш скромну "зарплатню", ніж "зарплата" російських найманців.

У розвідці повідомляли про те, що через брак "особового складу" російсько-окупаційні війська в Донбасі на початку грудня поновили набір на "військові службу" осіб, які мають судимості. Це призвело до зростання кількості військових злочинів на тимчасово окупованій території Донбасу.