UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОП назвали головну умову для початку контрнаступу ЗСУ

Там зазначають, що "головні події" відбудуться ближче до осені. 

Захисники спершу повинні виснажити російських окупантів так, аби ті не мали можливості наступати, лише після цього ЗСУ підуть в контрнаступ. Про це заявив радник голови ОП Олексій Арестович під час останнього інтерв'ю

"Головною умовою для контрнаступу є припинення здатності противника наступати. В іншому випадку немає ніякого сенсу наступати, оскільки ми нарвемося на зустрічні контрудари і всі накопичені ми сили витратимо на зустрічні бої, – пояснює Арестович, додаючи, що противника вже виснажують. - Ми це робимо, ведучи маневрову оборону на тих ділянках, де вони намагаються наступати, куди стягнуті 60% сил Росії від Ізюма до Бахмута і до кордону Луганської та Донецької областей. Трикутник. Там зараз 60% тих 130-150 тисяч російських військ, які в принципі тут воюють. Так ось, російська армія вийшла на плато тижні три тому і це плато почало повільно кренитися, а ми, навпаки, почали набирати обертів. Ось коли ці два графіки зійдуться, ми перейдемо в наступ". 

За його прогнозами, "головні події" відбудуться ближче до осені. 

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ: українські військові можуть звільнити всю Херсонщину до осені

Нагадаємо, учора президент Володимир Зеленський анонсував "подальше просування українських позицій на фронті, в дипломатії, в економіці". За його словами, це повинно відбуватися вже цього тижня. 

Глава Міноборони Олексій Резніков сподівається, що вже цього року українці почнуть успішну контрнаступальну кампанію, яка призведе до змін на фронті на нашу користь.

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими можуть бути наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Відповіді на ці запитання та прогноз на найближчі місяці ви знайдете у статті генерал-майора Сергія Савченка "Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалося"