UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОП назвали аеропорт, який планують відкриють першим в Україні

Терміни відкриття залежать від безпекової ситуації.

“Бориспіль” буде першим цивільним аеропортом в Україні, який відновить свою роботу. Про це заявив заступник керівника офісу президента Андрій Сибіга під час зустрічі із представниками дипломатичного корпусу.

Читайте також: З аеропорту "Львів" евакуювали до Варшави цивільний літак

Він зазначив, що це стане можливим щойно дозволить безпекова ситуація.

Керівник офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі також заявив, що переконаний, що невдовзі “Бориспіль” знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна.

“Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми”, – сказав він.

Читайте також: НАБУ розкрило подробиці незаконної приватизації аеропорту Одеси, серед підозрюваних ексмер, а також бізнесмени Кауфман та Грановський

Нагадаємо, CEO авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі під час візиту до Києва влітку цього року заявляв, що вони налаштовані вже до кінця цього року відновити авіаперельоти з кількох аеропортів в Україні, якщо буде позитивний висновок EASA (European Union Aviation Safety Agency) щодо безпечності польотів.