UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованому росіянами Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко

Російські військові прийшли за  адресами журналіста, затримали його брата.

У Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко. У його Telegram-каналі з’явилося відкладене повідомлення,  яке свідчить про те, що журналіст втратив доступ до зв’язку.

«Причини можуть бути технічними, або його могли затримати силовики РФ. Раніше Костянтин повідомляв, що його розшукують росіяни у Херсоні і він змушений постійно переховуватися», - повідомив голова Національної спілки журналістів України Костянтин Томіленко.

Близьке до журналіста джерело підтвердило, що той відучора не виходить на зв’язок. Вдалося зв’язатися із дружиною Риженка Олександрою, вона розповіла, що за адресами рідних Костянтина у Херсоні одночасно прийшли російські військові, затримали його брата.

У повідомленні Риженко закликає не панікувати, а продовжувати підтримувати його волонтерську команду. «Сподіваюсь, це повідомлення все ж не буде опубліковане. Але якщо раптом, то напишу, як тільки зможу», - пише він.

Читайте також: Окупанти обстріляли гумкоридор на Чернігівщині, постраждав журналіст Андрій Цаплієнко

Російські окупанти не мають підтримки серед населення контрольованих українських міст. Домогтися лояльності вони намагаються, залякуючи проукраїнських активістів та схиляючи до співпраці журналістів.

26 березня у смт Розівка Пологівського району, що на Запоріжжі, вони викрали журналістку Ірину Дубченко. Хтось із місцевих розповів про її роботу та волонтерську діяльність. Жінку «звинуватили» у підтримці й переховуванні українських військових та вивезли у тимчасово окупований Донецьк. В неї залишилася трирічна донька.