UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованому Криму знову затримали кримського татарина

Затриманого доставили у відділення ФСБ, зв'язку з ним немає.

У Феодосії співробітники ФСБ затримали кримського татарина Еміля Мухтеремова, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Щойно надійшло повідомлення про новий арешт у Криму: у Феодосії ФСБ-шники затримали Еміля Мухтеремова в момент, коли він з другом сідав у свою машину", - написав Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

За словами Чубарова, через деякий час затриманий зміг зв'язатися зі своїм другом і повідомити, що його привезли в Феодосійське відділення ФСБ РФ. Проте на даний час зв'язок з Мухтеремовим відсутній.

Затриманий постійно мешкає в Криму, в селі Заповітне Ічкінського району (колишнього Совєтського району – ред.).

Пізніше стало відомо про те, що співробітники ФСБ висадили раніше затриманого Еміля Мухтеремова на трасі поблизу селища Зибіно. Він зателефонував рідним з чужого телефона.

Нагадаємо, наприкінці лютого ФСБ провела обшуки в будинку кримського татарина. Затриманого Марлена Мустафаєва, в будинку якого проводилися обшуки, Київський "суд" Сімферополя заарештував на 11 діб за нібито розміщення екстремістських матеріалів в соціальних мережах.

На кримських татар, які прийшли підтримати його, були складені адміністративні протоколи за "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів або мітингів".