UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованому Криму відновили нормальне електропостачання

Споживання електроенергії на півострові зросло через сильну спеку.

В окупованому Криму скасували обмеження на електропостачання, введені ввечері у понеділок, 7 серпня, у зв'язку з піковими навантаженнями в мережі. Обмеження стосувалися понад 100 тис. чоловік і ряду промислових об'єктів. Для них діяв спеціальний графік тимчасового обмеження (ГТО).

"О 22:25 після проходження вечірнього максимуму навантажень включені всі споживачі, відключені за ГТО", - зазначає профільне відомство.

У Криму вже кілька днів стоїть спека до 40 градусів Цельсія, різко зріс рівень споживання електрики - жителі окупованого півострова масово використовують кондиціонери та вентилятори. Також із-за високої температури повітря ламається обладнання: перегорають запобіжники, шлейфи повітряних ліній, автоматичні вимикачі, щити, шинні складання і навіть трансформатори.

"Обсяги споживання досягли межі і перевищують сумарний обсяг кримської генерації і перетоків по енергомосту "Тамань - Крим", - заявляє компанія "Крименерго".

У минулу неділю в кримської енергосистеми досягнутий новий історичний максимум річного споживання - 1192 МВт. ГТО вводилися 6 серпня двічі.

Як повідомлялося, в Криму вдень, 28 липня, пропало електрику. Зокрема, були знеструмлені такі великі міста як: Ялта, Сімферополь, Феодосія, Судак і Керч.

Причиною аварійного відключення ліній електропередач, через якого на всій території Криму зникло світло, стала "аномально висока" температура повітря в Краснодарському краї, повідомили в Міністерстві енергетики РФ.