UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованому Криму продовжують затримувати журналістів та кримськотатарських активістів

У затриманих відібрали паспорти і кинули в підвал, пізніше частину з них відпустили на свободу.

В окупованому Росією Криму затримали журналіста, кореспондента правозахисного інформаційного ресурсу Article20.org Тараса Ібрагімова, повідомила координатор громадської ініціативи "Крим_ SOS" Таміла Ташева.

Разом з Ібрагімовим також були затримані кримськотатарські активісти Осман Аріфов і Різа Ізетов. У всіх затриманих забрали паспорти і помістили в підвал.

Журналіста та активістів затримали нібито за чиїмось дзвінком як "підозрілих" і відправили в Центр протидії екстремізму.

"Тарас Ібрагімов, а також Осман Аріфов і Різа Ізетов чекали на вихід з Центру "Е" по вул. Декабристів Ремзі Бекірова. Там вони були затримані", - написала Ташева на своїй сторінці в Facebook.

Пізніше затриманих Османа Аріфова і Тараса Ібрагімова випустили на свободу, проте затриманий Ізетов залишився в підвалі.

"Тараса відпустили", - написав спів-координатор громадської ініціативи "Крим_ SOS" Алім Алієв.

Нагадаємо, наприкінці лютого ФСБ провела обшуки в будинку кримського татарина. Затриманого Марлена Мустафаєва, в будинку якого проводилися обшуки, Київський "суд" Сімферополя заарештував на 11 діб за нібито розміщення екстремістських матеріалів в соціальних мережах. Серед активістів, які прийшли підтримати Мустафаєва, були також Осман Аріфов, Рыза Ізетов і Ремзі Бекіров.

15 березня в окупованому Криму знову затримали кримського татарина. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. За його словами, затриманий - це Еміль Мухтеремов. Пізніше стало відомо про те, що співробітники ФСБ висадили раніше затриманого Еміля Мухтеремова на трасі поблизу селища Зибіно.