UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованому Криму пляжі досі не готові до сезону

Так звана "влада" анексованого півострова у всьому звинуватила холодну погоду і шторми.

Пляжі окупованого Криму на поточний момент повністю не готові до курортного сезону, заявив міністр курортів і туризму окупаційних властей Криму Сергій Стрельбицький, передають 16 червня "Кримські новини".

Стрельбицький не назвав точної дати, коли пляжі будуть відкриті, однак запевнив, що це відбудеться до середини червня (можливо, насправді йшлося про липень – ред.).

"Вже інтенсивно йде подача документів та видача дозволів на експлуатацію пляжів думаю, що до цього терміну пляжі республіки будуть в повному обсязі готові до зустрічі наших відпочиваючих", - сказав він.

Також так званий "міністр" пояснив затримку аномально холодною погодою, яка була в травні, і штормами в Криму.

Раніше окупанти повідомляли, що до літнього сезону в Криму планували підготувати 476 пляжів, в які входять 296 пляжів загального користування, 111 пляжів закладів санаторного типу та 69 - для дітей.

Читайте також: Єврокомісія рекомендувала членам ЄС не визнавати паспорта з окупованого Криму

Як писав раніше "Комерсант", росіяни не хочуть відпочивати в анексованому Криму. За даними компанії "Зв'язковий-Тревел", попит на авіаквитки в Сімферополь скоротився більш ніж на 25%. При цьому зниження попиту називають очікуваним. Падіння попиту на відпочинок в Криму також відзначають у інших агентствах. За даними Biletix, продаж авіаквитків за цим напрямом на літо скоротилися на 7,5% . В DaTravel.com помітили падіння попиту на Сімферополь на 2%. При мораторії туроператорів на продаж путівок до Туреччини і закриттям прямих перельотів в Єгипет росіяни воліють їхати в Сочі.

В минулому році росіяни також не особливо прагнули відпочивати в Криму влітку. Опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки говорить про те, що явне бажання висловили лише 9% росіян. Тому не дивно, що середина літа в Криму демонструвала порожні пляжі і кафе, при чому нечисленні туристи з РФ обирають дешеві їдальні.

Як пише The Economist, Кремль забороняє росіянам відпочивати закордоном, як в часи СРСР. Після анексії Криму кількість "невиїздних" росіян ще збільшилася. Російське міністерство закордонних справ почало лякати громадян свої країни байками, що американські агенти "полюють на росіян". Відомство радить не відвідувати країни, які мають тісні зв'язки з США. А це значить, що росіянам не варто їхати в жодну країну Європи, а також в Єгипет і Туреччину.