UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупаційних військах дозволили стріляти в дезертирів – розвідка

На території ОРДЛО введений план із затримання найманців-втікачів.

Командування окупаційних військ приймає заходи з пошуку та затримання російських найманців, які самовільно залишили військові частини 1 і 2 АК, повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони на своїй сторінці в Facebook.

За інформацією розвідників, на території ОРДЛО введений план "Кільце", який передбачає виставлення додаткових блокпостів на дорогах і вздовж неконтрольованої ділянки кордону України з Росією.

Повідомляється, що військовослужбовцям і співробітникам "МВС" дозволено відкривати вогонь на поразку в разі невиконання їх вимог.

Крім того, у розвідці поінформували про те, що особовий склад окупаційних військ шукає альтернативні джерела збагачення через погіршення грошового забезпечення.

Так, військовослужбовці однієї з військових частин 2 АК ввели "порядок передачі обладнаних передових позицій" під час ротації за грошову винагороду. Встановлена такса за один блокпост становить 10 тисяч рублів. У разі відмови підрозділу заплатити гроші "за комфорт" фортифікаційне обладнання знищують шляхом підриву.

Раніше розвідка повідомляла про те, що в окупаційних військах призупинено звільнення офіцерів. Російське командування пропонує офіцерському складу підписувати нові контракти або звільнятися з негативною характеристикою, у зв'язку з чим проходження подальшої військової служби у будь-яких силових структурах РФ стає неможливим.