UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОК "Південь" підтвердили "філігранні" удари по Антонівському мосту

Захисники не зруйнували його, проте користуватися цим об'єктом росіяни більше не зможуть. 

Керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк підтвердила удар українських захисників по Антоновському мосту під час телемарафону

"Наші сили тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні і транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення, тому що це не дає йому можливості маневрів, не дає можливості підтягувати сили і боєприпаси. Те, що увага прикута до моста - цілком зрозуміло. Я зауважу, що ми цінуємо все, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Робота нашої артилерії вона настільки делікатна і ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію військ. Удари були, але вони були філігранні", - додала вона. 

Місцевий гауляйтер Кирило Стремоусов також підтвердив, що руху мостом більше немає. Тепер окупанти намагатимуться здійснювати  переправу через Дніпро поромами та понтонами. 

Читайте також: "Ми обороняємось на майже 270 градусів": екскомандувач ССО пояснив, в чому унікальність теперішньої фази війни

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими можуть бути наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Відповіді на ці запитання та прогноз на найближчі місяці ви знайдете у статті генерал-майора Сергія Савченка "Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалося".