UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОК «Південь» очікують, що Кінбурнська коса незабаром буде звільнена

Наталія Гуменюк заявила, що там триває активна робота ЗСУ.

Збройні сили України продовжують роботу з повного звільнення Миколаївської області від російських окупантів і незабаром це буде зроблено. Про це в етері телеканалу Freeдом, як повідомляє УНІАН, заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, маючи на увазі Кінбурнську косу.

За словами Наталії Гуменюк, кількість обстрілів Миколаївської області знизилася, за винятком громад, які знаходяться в безпосередній близькості до Кінбурнської коси. Ситуація там досі складна, оскільки росіяни перекидають туди зброю сухопутною ділянкою.

Читайте також: ISW пояснив стратегічне значення Кінбурнської коси

«Для того, щоб продовжувати цей тероризм, у тому числі техногенний, вони обстрілюють регулярно Очаківську і Куцурубську громади, – повідомила Гуменюк. – Але ми продовжуємо свою бойову роботу і я впевнена, що дуже незабаром зможемо відзвітувати і озвучити те, що Миколаївська область повністю деокупована».

Вона додала, що ЗСУ ведуть там активну контрбатарейну боротьбу. 

«Єдиним недоліком цієї ситуації є те, що вони (росіяни – ред.) можуть підтягувати нове озброєння на позиції по сухопутній дорозі після того, як ми його знищуємо», – зазначила Гуменюк.

Вона додала, що російські обстріли з Кінбурнської коси покликані як тероризувати мирне населення області, так і не дати можливості організувати маршрут «зернового коридору» через Миколаїв.

Читайте також: На Кінбурнській косі не залишилось місцевих жителів - Кім

Нагадаємо, Наталія Гуменюк також повідомила, що російські війська вже протягом двох діб нарощують свою присутність у Чорному морі. У суботу, 24 грудня, загарбники вивели в акваторію ще один носій ракет типу «Калібр», збільшивши загальну їх кількість до чотирьох.